Menu

Incovo’s Missie Goud

Hoe creëer je een gemeenschappelijke missie onder inwoners en hun afvalintercommunale?

Jaar 
2019
Klant 
Incovo
Deliverables 
Nieuw verhaal
Verhaalkompas
Animatievideo
Strategisch communicatieplan
Implementatieplan
Illustraties

Al 40 jaar lang zorgt Incovo ervoor dat het afval in Londerzeel, Machelen, Meise, Vilvoorde en Zemst goed terechtkomt. Een stevig karwei, maar de missie reikt nog verder dan dat. Samen met het bestuur en de inwoners wil Incovo de afvalberg verminderen, maximaal recycleren en een minimum in de restafvalzak laten terechtkomen. Maar hoe maak je zoiets waar? 

We reisden samen met Incovo naar de kern van de uitdaging: onze relatie met afval is er veelal één van ‘uit het oog, uit het hart’. Eens de afvalzak de voordeur uit is, is het verdwenen. Niet zo natuurlijk. Het bevindt zich elders op onze planeet, in de zorgzame handen van Incovo. 

Shaved Monkey distilleerde hieruit een nieuw richtpunt voor de toekomst van Incovo: hoe zorgen we ervoor dat mensen een nieuwe waarde toekennen aan hun afval? Hoe breng je zoiets positief en enthousiasmerend? Ons antwoord werd Missie Goud, want in de wereld van morgen is afval een grondstof. Net zoals goud. Iets om te koesteren. Iets wat ons dierbaar is. 

Missie Goud is een verhaal dat een toekomstbeeld schetst, dat afval hervaloriseert, een gemeenschappelijke positieve uitdaging vormt en een compleet register aan mogelijkheden voor activaties opentrekt. We definieerden drie concrete pijlers waar dit verhaal op rust. We schreven een visiedocument en strategisch communicatieplan met adviezen voor tone of voice, verschillende kanalen en doelgroepen en acties op korte en middellange termijn. We brainstormden over (communicatie)acties naar de verschillende interne en externe stakeholders (personeel, inwoners, beleid) waar de afvalintercommunale mee te maken krijgt. 

Het nieuwe verhaal kreeg een eerste tastbare vorm in een animatiefilmpje dat direct een nieuwe illustratieve, opgewekte stijl zet die door Incovo’s zeer diverse doelgroep kan omarmd worden. 

Dit alles verwerkten we in een kompas, een handleiding en presentatie die Incovo in staat stellen om Missie Goud in de toekomst zelf verder uit te rollen. 

Jaar 
2019
Klant 
Incovo
Deliverables 
Nieuw verhaal
Verhaalkompas
Animatievideo
Strategisch communicatieplan
Implementatieplan
Illustraties

Welk verhaal wil
jij vertellen?

Let's talk
Website made by MINSKY

Laat hier je mailadres achter

We beloven dat we er goed zorg voor zullen dragen. Je krijgt onze laatste stories opgestuurd, een thought starter zo nu en dan en misschien zit er af en toe wel een uitnodiging tussen voor een